Fashion for Good Museum is a Voting Location and Organises ‘The Amsterdam Election Show’ with ‘De Kiesmannen’

On March 16, the Fashion for Good Museum is an official voting location for the local municipal elections.

22 FEBRUARI 2022

AMSTERDAM – Op 16 maart (tussen 07.30-21.00 uur) is het Fashion for Good Museum – ‘s werelds eerste duurzame modemuseum – een officiële stemlocatie voor de lokale gemeenteraadsverkiezingen. Stem in het monumentale pand, in het centrum van Amsterdam op Rokin 102 en neem meteen een kijkje in de huidige tentoonstelling “GROW: the future of fashion” een unieke presentatie over de toekomst van mode.

In aanloop naar de verkiezingen organiseert het Fashion for Good Museum op 12 maart ook ‘De Amsterdamse Verkiezingsshow’ in samenwerking met De Kiesmannen, om bezoekers te helpen met hun stemkeuze.


STEMLOCATIE 16 MAART
Op woensdag 16 maart 2022 vinden de lokale gemeenteraadsverkiezingen plaats en dit jaar kunnen Amsterdammers dat voor het eerst doen in het Fashion for Good Museum aan het Rokin 102.

“Met onze unieke ligging middenin het centrum zijn we de perfecte stemlocatie voor alle Amsterdammers! Dit is hét moment om je stem te laten horen over hoe jij wil dat onze beleidsmakers onze toekomst gaan vormgeven. We hopen als duurzaam modemuseum, dat gericht is op de toekomst, de jongere generatie zo te kunnen enthousiasmeren hun stem te laten horen.” aldus Gwen Boon, general manager Fashion for Good Museum.

De museumbar zal de hele dag geopend zijn voor koffie of thee.

EVENT 12 MAART
In aanloop naar de verkiezingen zal er in het Fashion for Good Museum ‘De Amsterdamse Verkiezingsshow’ plaatsvinden gegeven door het politieke cabarettrio De Kiesmannen waar de kiezer op een inhoudelijke en interactieve manier wordt klaargestoomd voor de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen. Als je nog niet weet op wie je moet stemmen is dit een must-attend event!

Na hun shows in Paradiso, hun gelijknamige podcast en tours langs MBO-scholen zullen De Kiesmannen dit jaar op zaterdag 12 maart (van 17.30-19.00 uur) het Fashion for Good Museum-podium bestijgen om de thema’s wonen, veiligheid en klimaat te bespreken en de partijprogramma’s te vergelijken. Ook worden er filmpjes met persoonlijke boodschappen van de lijsttrekkers getoond.

Tijdens dit evenement krijgen de bezoekers inzicht in de verschillende partijprogramma’s met uitleg waarom het belangrijk is om te stemmen en word je geholpen met je stemkeuze.

Klik hier voor tickets voor De Kiesmannen show.

BEREIKBAARHEID
Het Fashion for Good Museum is goed te voet en fiets te bereiken. Daarnaast is het gelegen aan de uitgang van metrostation Rokin en stoppen tramlijnen 4, 14 en 24 voor de deur. Lijnen 2, 11 en 12 op stoppen op 5 minuten loopafstand (Spui).

Fashion for Good Museum, Rokin 102, Amsterdam
Ga naar https://fashionforgood.com/calendar/ voor meer informatie

Other Articles

  2022
  • Our News

  Sorting For Circularity Europe: Project findings highlight immense opportunity to accelerate textile recycling

  Today, Fashion for Good concludes the Sorting for Circularity Europe project, and in collaboration with Circle Economy, releases a report detailing the findings of the 16-month analysis.

  • Our News

  Jill Beraud Named Chair of the Fashion for Good BV Board

  Fashion for Good is pleased to welcome Jill Beraud as its new board chair. Jill succeeds Edward Brenninkmeijer as of 1 September 2022, who had led the board since the launch of Fashion for Good in 2017.

  • Our News

  Wealth in Waste: India's Potential to Lead Circular Textile Sourcing

  A first-of-its-kind study, “WEALTH IN WASTE: INDIA’S POTENTIAL TO BRING TEXTILE WASTE BACK INTO THE SUPPLY CHAIN”, is the most comprehensive analysis of the Indian textile waste landscape.