RETAIL

THE FABRICANT

The Fabricant (Nederland) is een digitaal modehuis dat alleen digitale kleding maakt. Ze ontwikkelen 3D-kledingstukken voor klanten (zoals kledingmerken) en consumenten die in virtuele werelden kunnen worden gebruikt en geruild. De Fabricant maakt en ontwerpt digitale kleding samen met merken, er kunnen ook fysieke producties van deze kledingstukken gemaakt worden. Omdat het hele ontwerpproces digitaal is, kan de productie van de fysieke kledingstukken worden gedaan zonder textielafval. Het vervangen van fysieke kleding door digitale versies tijdens het ontwerp- en productieproces kan de CO2-voetafdruk met 30% verminderen.

Dit geldt ook voor digitale modeshows en fotoshoots. Digitale ontwerpen en kledingstukken maken het mogelijk om unieke looks te creëren voor tijdschrift omslagen of de catwalk zonder gebruik te maken van water of chemicaliën in het productieproces.

Ze lanceren momenteel The Fabricant Studio, een functie waarmee iedereen zijn eigen digitale kleding kan ontwerpen en iedereen aanmoedigt om een ​​digitale modeontwerper te worden.

TIPA

Verpakkingen van TIPA (Israël) voelen aan als plastic en zien eruit als plastic. Er is slechts één verschil: het is volledig biologisch afbreekbaar wanneer het in de compostbak wordt gegooid. Oorspronkelijk was het ontwikkeld voor de voedingsindustrie, maar TIPA heeft ook verpakkingsoplossingen van biomateriaal gecreëerd voor de mode-industrie, zoals hersluitbare tassen die na gebruik in de natuur kunnen afbreken. 

TIPA verpakkingen

TIPA-verpakkingen zijn gemaakt van 100% composteerbaar materiaal dat lijkt op plastic.

Na één maand

Na een maand is de verpakking voor een groot deel biologisch afgebroken.

Na drie maanden

Na drie maanden is de tas nog verder biologisch afgebroken—uiteindelijk ontbindt het in water, koolstofdioxide en organisch materiaal.

 

PLANET CARE

Bij het wassen van synthetische materialen komen er microplastics vrij. PlanetCare heeft hiervoor een oplossing bedacht. PlanetCare biedt zowel een huishoudelijke als industriële filter dat op elke wasmachine kan worden geïnstalleerd en voorkomt zo dat 90% van deze microplastics in onze oceanen terechtkomt.

De filter is een retro-fit apparaat en heeft slechts 10 minuten nodig om te installeren zonder professionele hulp.