END OF USE

RENEWAL WORKSHOP

Bijna 73% van alle kleding wordt uiteindelijk verbrand of belandt op de vuilnisbelt, dat is inclusief producten die kledingmerken niet kunnen verkopen.

Renewal Workshop (VS) heeft een oplossing om artikelen een tweede leven te geven door kleding te herstellen als nieuw. Als dit niet mogelijk is, worden de materialen naar textielrecyclers gestuurd, zodat niets ervan op de vuilstort terechtkomt of verbrand wordt. Er worden gegevens verzameld over alles wat door het systeem gaat, waardoor partners de productie en het ontwerp van toekomstige producten kunnen verbeteren.

Door samen te werken met merken en retailers haalt de Renewal Workshop de kennis en waarde uit wat al is gecreëerd, om zo een positieve impact op klanten, partners en de planeet te hebben.

Voorgedragen kledingstuk

Beschadigde producten worden opgestuurd naar The Renewal Workshop voor reparatie en doorverkoop.

Reparatie service

De Renewal Workshop repareert producten zo netjes dat de reparatie nauwelijks zichtbaar is.

INFINITED FIBER COMPANY

Infinited Fiber Company (Finland) heeft een recyclingtechnologie ontwikkeld die katoen-, viscose- en papierafval kan omzetten in hun vezel, Infinna, dat kan worden gebruikt om nieuwe kleding te maken.

De technologie scheidt eerst de basisvezels van deze materialen, verwijdert kleurstoffen, chemicaliën en kunststoffen en creëert door een innovatief proces een zachte vezel met de natuurlijke look en feel van katoen.

Deze technologie biedt een manier om materialen te hergebruiken die anders naar de vuilstort zouden gaan en vermindert de afhankelijkheid van nieuwe grondstoffen.

Stof resten

De recyclingtechnologie van Infinited Fiber Company kan katoen-, viscose- en papierafval verwerken. Ongeacht de grondstof is het resultaat altijd dezelfde katoenachtige textielvezel.

Hoofd vezels

Infinited Fiber Company creëert een vezel vergelijkbaar met katoen met unieke eigenschappen zoals superieure kleurstofopname, genaamd Infinna. De vezel kan keer op keer worden gerecycled en is biologisch afbreekbaar.

Materiaal stalen

Materiaal staal gemaakt met Infinna, gemaakt van 100% post-consumer textielafval met behulp van de technologie van Infinited Fiber Company.