Sep 25, 2020

Fashion for Good brengt het goede in de mode.

30 maart 2017, Amsterdam – Fashion for Good doet een industriebrede oproep tot samenwerking om de kledingindustrie te transformeren tijdens een bijeenkomst van innovators, mode- en duurzaamheidsmedewerkers vandaag in Amsterdam.

Als holistisch en inclusief open-sourceinitiatief nodigt Fashion for Good de wereldwijde mode-industrie uit om opnieuw te bedenken hoe mode wordt ontworpen, gemaakt, gedragen en hergebruikt.

Fashion for Good heeft tot doel de vijf ‘goederen’ van een nieuwe, getransformeerde mode-industrie te promoten: goede materialen, goede economie, goede energie, goed water en goed leven. Bij het nastreven van dit doel stelt Fashion for Good de mode-industrie in staat om innovatie te omarmen, haar bedrijfsmodellen te veranderen en een totaal nieuwe mentaliteit aan te nemen.

“De vijf goederen vertegenwoordigen een ambitieus raamwerk dat we allemaal kunnen gebruiken om te werken aan een wereld waarin we niet nemen, maken, weggooien, maar eerder nemen, maken, opnieuw maken”, zegt William McDonough van McDonough Innovation. “Fashion for Good gaat over het transformeren van de industrie van het dienen van één generatie naar het dienen van vele generaties.”

Leslie Johnston van C&A Foundation zei: “Fashion for Good is open en inclusief en zal alle kennis en lessen uit haar activiteiten delen. Hiermee willen we alle belanghebbenden in de mode-industrie inspireren om te werken aan een toekomst waarin iedereen – boeren, arbeiders, klanten en gemeenschappen – kan floreren.”

Fashion for Good verandert de kledingindustrie door middel van innovatie en nieuwe bedrijfsmodellen. Het innovatieplatform scout, koestert en financiert ideeën in een vroeg stadium en het schaalt bewezen technologieën en bedrijfsmodellen op voor een bredere acceptatie door de industrie. Het Apparel Acceleration Fund wil de toegang tot financiering stimuleren en de open-source Good Fashion Guide deelt kennis om de kledingindustrie te helpen transformeren. Om verandering teweeg te brengen, maakt Fashion for Good conversatie en samenwerking mogelijk door co-locators bij de eerste hub in Amsterdam samen te brengen, evenals bezoekers van de Fashion for Good Experience om meer te leren over Good Fashion.

Met een eerste subsidie ​​van oprichtende partner C&A Foundation, inspireert Fashion for Good merken, producenten, retailers, leveranciers, non-profitorganisaties, innovators en financiers die allemaal werken aan een Good Fashion-industrie en nodigt het de industrie uit om mee te doen en samen te werken.

###

Voor meer informatie of interviews kunt u contact opnemen met:

Fashion for Good Communications-team:
communications@fashionforgood.com

Noot voor redacteuren

Fashion for Good heeft zes aanvullende programma’s:

  1. Innovatieversneller in een vroeg stadium: Fashion for Good werkt samen met Plug and Play, een toonaangevende accelerator in Silicon Valley, om veelbelovende startende innovators de financiering en expertise te geven die ze nodig hebben om te groeien.
  2. Innovatieprogramma in een laat stadium: Fashion for Good vindt innovaties die een proof of concept hebben en helpt ze op te schalen door ondersteuning op maat en toegang tot expertise, klanten en kapitaal te bieden.
  3. Apparel Acceleration Fund: IDH, The Sustainable Trade Initiative, richt een fonds op dat tot doel heeft de toegang tot financiering te katalyseren waar dit nodig is om op schaal over te schakelen naar duurzamere productiemethoden.
  4. Good Fashion Guide: deze open-source gids bewijst dat Good Fashion tegenwoordig haalbaar is en laat merken zien hoe ze het kunnen omarmen. De online gids biedt praktische tips, een hulpmiddel voor zelfdiagnose en een stapsgewijze handleiding voor de productie, gebaseerd op de lessen die zijn geleerd bij het maken van ‘s werelds eerste Cradle to Cradle CertifiedTM GOLD katoenen T-shirt geproduceerd in Azië, op schaal, op een prijs detailhandelaar.
  5. lanceerplatform tentoonstelling van de Fashion for Good Experience: Fashion for Good heeft drie verdiepingen geopend voor het publiek in zijn historische gebouw als een eerste stap om een ​​gemeenschap op te bouwen rond de ambitie om alle mode Goed te maken. Met levendige displays, tot nadenken stemmende berichten en een oproep tot actie, zal het lanceerplatform zijn bezoekers informeren en inspireren om deel uit te maken van deze grotere beweging van Only Good Fashion. In 2018 evolueert de launchpad-tentoonstelling naar een permanent Experience Center.
  6. Circular Apparel Community: Fashion for Good heeft een historisch pand gehuurd in hartje Amsterdam (onze eerste hub) om gelijkgestemde organisaties en partners bij elkaar te brengen, waaronder de Sustainable Apparel Coalition (SAC), Zero Discharge of Hazardous Chemicals (ZDHC) en Gemaakt door. Deze gemeenschap zal samenwerking omarmen om verandering te creëren en een levendig ecosysteem van ondernemers en innovators op te bouwen in naam van circulaire mode.

Over Fashion for Good

Fashion for Good is het wereldwijde initiatief om alle mode goed te maken.

Fashion for Good stimuleert en schaalt innovatie door praktische actie aan te bieden in de vorm van ondersteuning en financiering, deelt best practices en geleerde lessen in open source roadmaps, en stimuleert sectorbrede samenwerking zodat de hele kledingindustrie kan veranderen.

Fashion for Good nodigt merken, producenten, retailers, leveranciers, non-profitorganisaties, innovators en financiers uit om samen de branche te transformeren.

 

Gasten worden uitgenodigd om meer te weten te komen over de branche op een onlangs geopende Launchpad-beurs in Amsterdam. Fashion for Good is ontstaan met een eerste subsidie van de oprichtende partner C&A Foundation, en andere partners hebben zich aangesloten om de basis van Fashion for Good te helpen bouwen: C&A, het Cradle to Cradle Products Innovation Institute, de Ellen MacArthur Foundation, IDH het Sustainable Trade Initiative , Impact Hub Amsterdam, Kering, McDonough Innovation, Plug and Play en de Sustainable Apparel Coalition (SAC).

www.fashionforgood.com

 

#FashionforGood

Twitter: @FashionforGood

Facebook: FashionforGood

Instagram: @FashionforGood

LinkedIn: FashionforGood

YouTube: FashionforGood

 

Het Cradle to Cradle CertifiedTM is een keurmerk onder licentie van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

 

Over de partners en offertes

Over C&A

Met bijna 2.000 winkels in 21 landen over de hele wereld en ongeveer 60.000 medewerkers is C&A een toonaangevend moderetailbedrijf. C&A verwelkomt en biedt miljoenen bezoekers elke dag mode van goede kwaliteit tegen betaalbare prijzen voor hun hele gezin. C&A is een onderneming van COFRA Holding AG met vestigingen in Europa, Brazilië, Mexico en China. C&A zet zich in om een ​​verschuiving in de sector te leiden van het lineaire model “nemen, maken, verspillen” naar een circulair model waarmee we grondstoffen zo lang mogelijk in gebruik kunnen houden. In samenwerking met Fashion for Good ontwikkelde C&A ‘s werelds eerste Cradle to Cradle Certified ™ Gold-kledingstukken. We zijn toegewijd aan het ondersteunen van Fashion for Good bij hun inspanningen om technologieën, processen en bedrijfsmodellen op te schalen die het potentieel hebben om de industrie te transformeren. Zie www.canda.com voor meer informatie

Over Stichting C&A

Als de corporate basis van de wereldwijde retailer C&A zijn we hier om de mode-industrie te transformeren. We geven onze partners financiële steun, expertise en netwerken, zodat ze de mode-industrie beter kunnen laten werken voor iedereen die ermee te maken heeft. We doen dit omdat we geloven dat we ondanks de enorme en complexe uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, kunnen samenwerken om van mode een kracht ten goede te maken. www.candafoundation.org

De Ellen MacArthur Foundation

De Ellen MacArthur Foundation is een wereldwijde opinieleider op het gebied van de circulaire economie en heeft een integrale rol gespeeld bij het op de agenda plaatsen van het onderwerp van het bedrijfsleven, de overheid en academische besluitvormers. De Foundation is verheugd om samen te werken met Fashion for Good om innovatie naar een meer circulair systeem voor textiel te versnellen. Zie voor meer informatie: www.ellenmacarthurfoundation.org | @circulaire economie

IDH, het initiatief voor duurzame handel

IDH, The Sustainable Trade Initiative, richt een fonds op dat als katalysator fungeert voor toegang tot financiering waar dit nodig is om over te schakelen naar duurzamere productiemethoden op schaal.

IDH streeft naar wereldwijde publieke goede impact op grote schaal op het gebied van inclusieve bedrijfsmodellen en het levensonderhoud van boeren, beperking van ontbossing, leefbare lonen en verbeterde arbeidsomstandigheden, verantwoord beheer van landbouwchemicaliën en gender. Het doel is om de economische, sociale en ecologische duurzaamheid van productiesystemen in ontwikkelingslanden te verbeteren door middel van sectorale systeemverandering. IDH werkt samen met een grote verscheidenheid aan partners, waaronder ketenpartners, overheden en ngo’s in 11 sectoren en 11 landschappen in meer dan 50 landen wereldwijd. We richten ons op het verbeteren van het bestuur van de publieke en private sector, het verbeteren van de duurzaamheid op veldniveau voor boeren, arbeiders en het milieu en het veranderen van bedrijfspraktijken in de richting van duurzamere productie- en inkoopmethoden. IDH wordt ondersteund door meerdere Europese regeringen, waaronder onze institutionele donoren: BUZA, DANIDA, NICFI en SECO.

“We moeten onze krachten bundelen om op grote schaal impact te hebben. Door te werken als een sectorinitiatief met een brede vertegenwoordiging van de kledingsector en door aan te sluiten bij bestaande initiatieven, kunnen we echt investeren in het implementeren van innovatieve technologieën en praktijken op grote schaal ”, zegt Ted van der Put van IDH.

Impact Hub Amsterdam

Impact Hub is een uniek wereldwijd ecosysteem van meer dan 15.000 changemakers in meer dan 80 steden, die maatschappelijke problemen beïnvloeden door middel van ondernemende actie. Als Fashion for Good-partner brengt het Amsterdamse team van Impact Hub zijn ervaring in om een ​​levendige circulaire co-working-community op het Rokin 102 te activeren en te hosten.

“Om systemische verandering in deze branche te bewerkstelligen, moeten we diverse spelers op nieuwe en zinvolle manieren met elkaar verbinden”, vertelt Tatiana Glad, oprichter en directeur van Impact Hub Amsterdam. “We zijn verheugd om bij te dragen door een sterke gemeenschap rond dit gedeelde doel op te bouwen en hen te ondersteunen bij het nemen van duurzame en gezamenlijke actie.”

Over Kering

Kering, een wereldwijde luxegroep, ontwikkelt een ensemble van luxe huizen in mode, lederwaren, sieraden en horloges: Gucci, Bottega Veneta, Saint Laurent, Alexander McQueen, Balenciaga, Brioni, Christopher Kane, McQ, Stella McCartney, Tomas Maier, Boucheron, Dodo, Girard-Perregaux, Pomellato, Qeelin en Ulysse Nardin. Kering ontwikkelt ook de Sport & Lifestyle-merken Puma, Volcom en Cobra. Door ‘de verbeelding te versterken’ moedigt Kering haar merken aan om hun potentieel op de meest duurzame manier te bereiken. De Groep genereerde in 2016 een omzet van € 12,385 miljard en had op het einde van het jaar meer dan 40.000 medewerkers in dienst. Het aandeel Kering is genoteerd op Euronext Parijs (FR 0000121485, KER.PA, KER.FP).

“De lancering van de accelerator volgt op onze recente aankondiging van een duurzaamheidsstrategie met drie pijlers, inclusief een focus op innovatie via de ‘Create’-pijler”, aldus Marie-Claire Daveu, Chief Sustainability Officer en hoofd internationale institutionele zaken van Kering. “De toekomst van luxe is afhankelijk van innovatie om duurzaamheid te helpen verweven in elke niche van onze industrie, van de inkoop van grondstoffen tot productieprocessen tot het einde van het gebruik en nog veel meer. Samenwerkingen zoals de “Plug and Play – Fashion for Good” -versneller zullen de textielindustrie in staat stellen sneller te bewegen om essentiële oplossingen te vinden voor de uitdagingen waarmee we allemaal worden geconfronteerd. “

Over William McDonough / McDonough Innovation:

Winnaar van de National Design Award, William McDonough, FAIA, Int. FRIBA, is een internationaal erkende architect, ontwerper, pionier op het gebied van duurzame groei en bedrijfsstrateeg. Hij werkt op schalen van globaal tot moleculair. Het tijdschrift Time erkende hem in 1999 als “Held voor de planeet” en merkte op dat “zijn utopisme is gebaseerd op een uniforme filosofie die – op aantoonbare en praktische manieren – het ontwerp van de wereld verandert.” Al meer dan vier decennia definieert McDonough de principes van de duurzaamheidsbeweging (via McDonough Innovation, William McDonough + Partners en MBDC). Hij heeft de baanbrekende gebouwen, producten en geschriften van de beweging gemaakt. Hij was de eerste voorzitter van de Meta-Council on the Circular Economy van het World Economic Forum. McDonough is mede-maker van het Cradle to Cradle®-ontwerpraamwerk. William McDonough Architects publiceerde The Hannover Principles: Design for Sustainability (1992) en McDonough schreef samen met Michael Braungart de invloedrijke Cradle to Cradle: Remaking the Way We Make Things (2002) en The Upcycle: Beyond Sustainability — Designing for Abundance ( 2013). McDonough ontving zowel de inaugurele Presidential Award for Sustainable Development (onder president Bill Clinton) als de inaugurele U.S. EPA Presidential Green Chemistry Challenge Award (onder president George W.Bush). In 2009 leidde William McDonough de oprichting van het non-profit Cradle to Cradle Products Innovation Institute om het Cradle to Cradle Certified ™ Products-programma aan het publiek te schenken. In 2012 nodigden de Stanford University Libraries McDonough uit om het onderwerp te zijn van hun inaugurele “levende archief”; Sindsdien verzamelt en archiveert Stanford zijn werk en communicatie in realtime voor toekomstige historici.

Over Plug en Play

Plug and Play is een wereldwijd innovatieplatform. We verbinden startups met bedrijven en investeren elk jaar in meer dan 150 bedrijven. Sinds de start in 2006 zijn onze programma’s wereldwijd uitgebreid met een aanwezigheid op 22 locaties wereldwijd, waardoor startups de nodige middelen krijgen om te slagen in Silicon Valley en daarbuiten. Met meer dan 6.000 startups en 180 officiële zakelijke partners hebben we het ultieme startup-ecosysteem gecreëerd in veel industrieën. We bieden actieve investeringen met 200 vooraanstaande Silicon Valley VC’s en organiseren meer dan 365 netwerkevenementen per jaar. Bedrijven in onze gemeenschap hebben meer dan $ 5 miljard aan financiering opgehaald, met succesvolle uitstroom van portfolio’s, waaronder Danger, Dropbox, Lending Club, PayPal, SoundHound en Zoosk. Bezoek voor meer informatie www.plugandplaytechcenter.com

“In de tien jaar dat Plug and Play in startups investeert, hebben we meer dan 7000 innovators geholpen hun dromen uit te bouwen. Nu willen we onze droom bouwen: een wereld van innovators die zich inzetten om onze wereldwijde gemeenschap en omgeving te verbeteren. Het zal een eer zijn. en het is een genoegen om samen te werken met grote modemerken zoals Kering om die visie op te bouwen en te laten groeien ”, zegt Saeed Amidi, oprichter en CEO van Plug and Play.

De Coalitie voor duurzame kleding

De Sustainable Apparel Coalition (SAC) is een branchebrede groep van meer dan 185 toonaangevende kleding-, schoenen- en huistextiel, merken, detailhandelaren, leveranciers, dienstverleners, handelsverenigingen, non-profitorganisaties / ngo’s en academische instellingen die werken aan het verminderen van de ecologische en sociale effecten van producten over de hele wereld. Door middel van betrokkenheid van meerdere belanghebbenden probeert de SAC de industrie te leiden naar een gedeelde visie op duurzaamheid die is gebaseerd op een gemeenschappelijke benadering voor het meten en evalueren van de duurzaamheidsprestaties van kleding, schoenen en huistextielproducten die prioriteiten voor actie en kansen voor technologische innovatie belicht. De SAC werd opgericht als een 501c (6) non-profitorganisatie en lanceerde in 2012 de baanbrekende reeks Higg Index-tools. Ga voor meer informatie naar apparelcoalition.org.

“De Sustainable Apparel Coalition kijkt uit naar haar samenwerking met Fashion for Good om de innovaties te helpen opschalen die tot circulariteit zullen leiden en de Higg Index-scores (de belangrijkste duurzaamheidsmaatstaf voor kleding en schoeisel) in de hele industrie te verbeteren”, zegt Jason Kibbey, CEO van The Sustainable Kledingcoalitie.

Over MADE-BY

MADE-BY, opgericht in 2004 met een multi-stakeholder board, is een bekroonde, impact-gedreven non-profitorganisatie met de missie om “duurzame mode gemeengoed te maken”. Door middel van gericht advies, partnerschappen en betrokkenheid van belanghebbenden MADE-BY werkt wereldwijd samen met merken, retailers en hun partners in de toeleveringsketen aan sociale en milieukwesties in de hele kledingwaardeketen.

Naast de samenwerking met bedrijven om duurzaamheidstransformatie en innovatie aan te moedigen en te implementeren, omvat MADE-BY capaciteitsopbouw binnen de toeleveringsketen en implementatie van projecten met meerdere belanghebbenden met overheden en de Europese Commissie. De transparante en geverifieerde tool voor voortgangsregistratie, MODE Tracker, ondersteunt modemerken en retailers bij het verbeteren van hun duurzaamheidsprestaties door jaar-op-jaar vooruitgang te meten en te communiceren over een holistische reeks onderwerpen.

MADE-BY heeft een internationaal team gevestigd in Amsterdam (als co-locators van het Fashion For Good Centre), Londen, Düsseldorf, Milaan en een uitgebreid netwerk van experts in de VS en Azië.

Zie http://www.made-by.org/ voor meer informatie

U kunt het persbericht ook in het Nederlands downloaden via onderstaande link.

DOWNLOAD PDF (121 KB)