Sep 28, 2020

HIRING: PR Stagiaire(e)

HIRING: PR Stagiaire(e)

Functie: pr-stagiaire(e)
Bedrijf: Fashion for Good B.V.
Lokatie: Amsterdam, Rokin 102
Startdatum: Januari 2020
Contract type: fulltime, voor minimaal 5 maanden

JOB DESCRIPTION

We zijn op zoek naar een enthousiaste, goed georganiseerde pr-stagiair(e) met een passie voor mode, communicatie en duurzaamheid die het marketing en communicatieteam van Fashion for Good wil komen versterken. Tijdens deze stage werk je aan verschillende projecten, behandel je persaanvragen, help je bij het promoten van events en maak je de uitnodigingen of persberichten hiervoor. Daarnaast help je ook bij het opzetten van internationale meetings en krijg je soms ook administratieve taken toebedeeld. Je helpt het team mee om meer nationale en internationale zichtbaarheid te krijgen voor Fashion for Good in vakpers en consumentenpers, maar ook online via influencers, in print media en alles daar tussenin!

TAKENPAKKET

Specifieke verantwoordelijkheden zijn:

● Updaten en onderhouden van de mediadatabase en gastenlijsten
● Rapporteren van mediaresultaten
● Onderzoek doen naar invalshoeken voor verhalen rondom Fashion for Good
● Outreach naar influencers
● Helpen op onze (digitale) evenementen en het promoten van events online
● Ondersteunen van promotionele projecten rondom het museum zoals marketingactiviteiten en advertenties

WAT JE NODIG HEBT VOOR DEZE STAGEPLEK

● Het beheersen van goede communicatievaardigheden
● Een punctueel en een ambitieus karakter
● Teamplayer die ook graag alleen taken en projecten uitvoert
● Ervaring met Keynote en Powerpoint is een must en ervaring met Photoshop, InDesign en Illustrator een plus
● Creatief met woord en beeld
● Niet bang om vreemden te moeten benaderen
● Beschikbaar voor minimaal 5 maanden, 5 dagen per week
● Kennis van mode en duurzaamheid

OPLEIDING

Je moet op dit moment ingeschreven staan bij een Hogeschool of Universiteit in een relevante richting zoals communicatie, marketing, media of journalistiek.

TAALVEREISTE

Foutloos Nederlands is een vereiste voor deze stageplek. Het beheersen van een tweede taal (Engels) beschouwen we als een plus.

JOUW SOLLICITATIE

We willen je graag vragen om je motivatiebrief en CV met ons te delen als PDF door de volgende link: fashion-for-good.homerun.co/pr-stagiaire/apply.

OVER FASHION FOR GOOD

Fashion for Good is een internationale organisatie die zich inzet voor een circulaire (duurzame) mode-industrie. Zo ondersteunen we start-ups die duurzame en innovatieve oplossingen hebben voor de manier waarop vandaag de dag mode geproduceerd wordt en introduceren wij hen aan grote merken en retailers om zo de industrie te veranderen. We maken ook speciale toolkits om kledingmerken te leren hoe ook zij circulair kunnen ondernemen en we hebben een co-working
space voor andere bedrijven met dezelfde missie als wij, zodat we allemaal kunnen samenwerken aan een duurzame mode-industrie. Want alleen gaan we het niet redden!

In oktober (2018) opende Fashion for Good ook een interactief museum in Amsterdam, op het Rokin: de Fashion for Good Experience, gericht op de consument. Dit museum heeft als doel de ogen van bezoekers te openen door de verhalen te vertellen achter de kleren die je draagt en je te laten zien hoe je zelf actie kunt ondernemen en een positieve impact kunt hebben op de mode-industrie. Via een persoonlijke digitale reis met een RFID-armband kom je meer te weten over de geschiedenis van mode, duurzame producten en toekomstige mode-innovaties. Maar we organiseren ook evenementen, workshops en bijvoorbeeld boeklanceringen (digitaal en fysiek!).

Fashion for Good’s programma’s worden gesteund door founding partner Laudes Foundation (voorheen C&A Foundation), co-founder William McDonough en corporate partners adidas, C&A, CHANEL, BESTSELLER, Galeries Lafayette Group, Kering, Otto Group, PVH Corp., Stella McCartney, Target en Zalando en affiliate partners Arvind, Norrøna, vivobarefoot en Welspun.

INCLUSIVITEIT

Bij Fashion for Good zijn we trots op onze Good Fashion community en richten we ons op samenwerkingen met een focus op het creëren van een positieve impact en het bouwen aan een wereldwijde positieve verandering. We hechten grote waarde aan het hebben van een divers team met verschillende standpunten en geloven dat we dingen anders moeten doen om innovatie te stimuleren en verandering te bewerkstelligen. We zijn een internationaal team, momenteel met 11 nationaliteiten, dat toegewijd is aan het creëren van een inclusieve omgeving waar iedereen welkom is om zichzelf te zijn en zijn best te doen. We beschouwen alle kandidaten die bij ons solliciteren op basis van hun academische kwalificaties en professionele ervaring.