Oct 9, 2020

HIRING: Event Stagiaire(e)

HIRING: Event Stagiaire(e)

Functie: event stagiaire(e)
Bedrijf: Fashion for Good B.V.
Lokatie: Amsterdam, Rokin 102
Startdatum: januari 2021
Rapporteert naar: Events and Programming Manager Sophie Rijkmans
Contract type: fulltime, voor minimaal 5 maanden

JOB DESCRIPTION

We zijn op zoek naar een enthousiaste event stagiair(e) met een oog voor detail en goede organisatorische vaardigheden. Tijdens deze stage bekijk je duurzame mode vanuit een evenementenperspectief en denk je mee over pakkende concepten. Je gaat onder andere meewerken aan de organisatie van digitale en fysieke evenementen, planningen coördineren en schakelen met leveranciers en partners. Daarnaast help je bij de verhuur van de monumentale evenementenruimtes in het Fashion for Good museum op Rokin 102.

TAKENPAKKET

Specifieke verantwoordelijkheden zijn:

 • Ondersteuning voor en tijdens (fysieke en digitale) events
 • Coördinatie van planningen en administratieve taken
 • Onderhouden van de gastenlijsten en database
 • Onderzoek doen naar potentiële partners en leveranciers
 • Onderzoek naar doelgroepen en nieuwe evenementformules
 • Verzamelen/bijhouden van promotionele uitingen over events
 • Opzetten en uitrollen van een eigen pop-up event in het museum

WAT JE NODIG HEBT VOOR DEZE STAGEPLEK

 • Het beheersen van goede communicatievaardigheden
 • Planmatige aanpak en hands on-mentaliteit
 • Digital savvy
 • Niet bang om vreemden te moeten benaderen
 • Beschikbaar voor minimaal 5 maanden, 5 dagen per week
 • Kennis van mode en duurzaamheid
 • Ervaring met fotografie en video is een plus

OPLEIDING

Je moet op dit moment ingeschreven staan bij een Hogeschool of Universiteit in een relevante richting zoals evenementenmanagement, hospitality, communicatie of marketing.

TAALVEREISTE

Foutloos Nederlands is een vereiste voor deze stageplek. Het beheersen van een tweede taal (Engels) beschouwen we als een plus.

JOUW SOLLICITATIE

We willen je graag vragen om je motivatiebrief en CV met ons te delen als PDF door de volgende link: https://fashion-for-good.homerun.co/pr-stagiair/en

OVER FASHION FOR GOOD

Fashion for Good is een internationale organisatie die zich inzet voor een circulaire (duurzame) mode-industrie. Zo ondersteunen we start-ups die duurzame en innovatieve oplossingen hebben voor de manier waarop vandaag de dag mode geproduceerd wordt en introduceren wij hen aan grote merken en retailers om zo de industrie te veranderen.
We maken ook speciale toolkits om kledingmerken te leren hoe ook zij circulair kunnen ondernemen en we hebben een co-working space voor andere bedrijven met dezelfde missie als wij, zodat we allemaal kunnen samenwerken aan een duurzame mode-industrie. Want alleen gaan we het niet redden!

In oktober (2018) opende Fashion for Good ook een interactief museum in Amsterdam, op het Rokin: de Fashion for Good Experience, gericht op de consument. Dit museum heeft als doel de ogen van bezoekers te openen door de verhalen te vertellen achter de kleren die je draagt en je te laten zien hoe je zelf actie kunt ondernemen en een positieve impact kunt hebben op de mode-industrie. Via een persoonlijke digitale reis met een RFID-armband kom je meer te weten over de geschiedenis van mode, duurzame producten en toekomstige mode-innovaties. Maar we organiseren ook evenementen, workshops en bijvoorbeeld boeklanceringen (digitaal en fysiek!).

Fashion for Good’s programma’s worden gesteund door founding partner Laudes Foundation (voorheen C&A Foundation), co-founder William McDonough en corporate partners adidas, C&A, CHANEL, BESTSELLER, Galeries Lafayette Group, Kering, Otto Group, PVH Corp., Stella McCartney, Target en Zalando en affiliate partners Arvind, Norrøna, vivobarefoot en Welspun.

INCLUSIVITEIT

Bij Fashion for Good zijn we trots op onze Good Fashion community en richten we ons op samenwerkingen met een focus op het creëren van een positieve impact en het bouwen aan een wereldwijde positieve verandering. We hechten grote waarde aan het hebben van een divers team met verschillende standpunten en geloven dat we dingen anders moeten doen om innovatie te stimuleren en verandering te bewerkstelligen. We zijn een internationaal team, momenteel met 11 nationaliteiten, dat toegewijd is aan het creëren van een inclusieve omgeving waar iedereen welkom is om zichzelf te zijn en zijn best te doen. We beschouwen alle kandidaten die bij ons solliciteren op basis van hun academische kwalificaties en professionele ervaring.