Fashion for Good Experience

Een uniek en interactief museum over duurzame mode in innovaties. Help ons mee om de mode-industrie te veranderen

Over de Experience

Ons museum, de Fashion for Good Experience, is sinds 1 juni weer open en we hebben een aantal maatregelen in acht genomen om je bezoek zo veilig en comfortabel mogelijk te maken.
 
Om drukte te voorkomen, vragen we alle bezoekers om een tijdslot voor het bezoek vooraf te reserveren – wat je hier kunt doen of via de ‘tickets’-knop in de hoek van je scherm. Zonder (digitaal) toegangskaartje kun je helaas niet naar binnen.
 
We vragen alle bezoekers op 1,5 meter afstand van elkaar en ons personeel te blijven. Gezinnen of huishoudens mogen natuurlijk wel dicht bij elkaar blijven.
 
Dit is een museum waar je de verhalen achter je kleding kunt ontdekken, waar komt je kleding eigenlijk vandaan? Wie heeft het gemaakt? Wat is fast fashion? En welke innovaties kunnen de toekomst van de mode-industrie veranderen?
 
In ons hele gebouw leer je over verschillende manieren om zelf een positieve impact te hebben op de kledingindustrie, hoe je actie kunt ondernemen en je kunt ook duurzame producten in onze Good Shop kopen.
 
Ontdek alles over baanbrekende innovaties, bekijk nieuwe technologieën van dichtbij, onderzoek je eigen shopgedrag en zet je eerste stappen op je Good Fashion-reis. Als we allemaal ons steentje bijdragen kunnen we grote invloed uitoefenen op de mode-industrie. Doe mee!
 
Wil je meer weten over hoe wij ons museum zo duurzaam mogelijk ontwikkeld hebben? Dat kun je hier vinden.

Informatie

Entry Fee €2.50 - €5.00

Opening Hours

Monday 11:00 – 17:00
Tuesday Closed
Wednesday 11:00 – 17:00
Thursday 11:00 – 17:00
Friday 11:00 – 17:00
Saturday 11:00 – 17:00
Sunday 11:00 – 17:00

Location

Rokin 102, 1012 KZ Amsterdam
Google Maps

Nu te zien

Voor de Good Shop in het museum selecteren we merken die de grenzen van Good Fashion verleggen. Elke zes maanden brengen we je een nieuwe, zorgvuldig samengestelde collectie die rondom een thema gebouwd is. Het huidige thema REBORN duikt in de merken die proberen kleding en schoenen circulair te maken en zo te kunnen voorkomen dat er altijd nieuwe materialen gebruikt moeten worden voor nieuwe producten.

oktober 2019 - juli 2020

REBORN: Closing the loop in fashion

Een circulair systeem kan oude kleren een nieuw leven geven.
 
Onze kleding van vandaag is vaak niet ontworpen met het oog op duurzaamheid of lang gebruik. Op dit moment wordt slechts 15% van de kleding ingezameld voor hergebruik en wordt er elke seconde een vuilniswagen vol textiel weggegooid.
 
REBORN viert de creatieve manieren waarop kleding na gebruik een nieuw leven zal vinden. We laten je merken zien die baanbrekend zijn, de levenscyclus van onze kleding verlengen en innovatie omarmen. Zo kunnen we voorkomen dat onze kledingstukken worden verbrand of op de vuilstort belanden.

econyl-presstigieux

De modereis begint hier

Neem actie, verander mode

Good Fashion is een reis. Het gaat er niet alleen om welke kleding je koopt, maar ook hoe je de rol van mode in je leven beschouwt. Een zorgvuldig samengestelde garderobe, een voorkeur voor duurzame materialen, de toewijding om je kleding te koesteren – hoe dit eruit ziet, is helemaal aan jou.
 
Via de Experience willen we ideeën met je delen zodat je zelf actie kunt ondernemen om de toekomst van mode te veranderen. Op persoonlijk en op industrie niveau. De rode draad van de Fashion for Good Experience is verbonden via digitale communicatie, zo kun je acties selecteren en badges verdienen om daarmee een gepersonaliseerd Good Fashion-actieplan te maken en deze rechtstreeks naar je inbox te sturen.

Maak je eigen Good Fashion Actie Plan

Stap 1

Ontvang je Actie-armband bij de ingang van het museum

Stap 2

Gebruik je armband om acties te selecteren op de panelen in het museum en verdien badges voor je Good Fashion-reis

Stap 3

Maak de belofte om actie te gaan ondernemen en ontvang je persoonlijke Good Fashion Actie Plan

Ontdek de mode-innovaties van de toekomst

Via ons innovatieplatform helpt Fashion for Good om circulaire en innovatieve ideeën te laten groeien, om zo de mode-industrie te veranderen. Deze innovaties dagen ons uit om elke stap van hoe een product wordt gemaakt te heroverwegen. Materialen gemaakt van voedselverspilling. Verfmethodes zonder water of chemicaliën. Bedrijven ontworpen voor de verhuur van kleding. Nieuwe recycling methodes, zodat oude kleren in nieuwe kunnen worden veranderd.

 

Ervaar al deze innovaties van dichtbij en leer hoe zij de mode van vandaag veranderen.

En er is meer

Ontwerp een T-shirt

Kies je eigen Good Fashion statement, personaliseer je ontwerp en print het op een Cradle to Cradle gecertificeerd T-shirt – dat kan allemaal in onze Design Studio.

Poseer je suf

Maak foto’s in onze Good Gif Booth, en zie hoe we jouw selfie in een kaleidoscoop-GIF vanderen! En uiteraard kan je de foto ook online delen met je vrienden!

Plan je bezoek

Venue information

Entry Fee €2.50 - €5.00

Opening Hours

Monday 11:00 – 17:00
Tuesday Closed
Wednesday 11:00 – 17:00
Thursday 11:00 – 17:00
Friday 11:00 – 17:00
Saturday 11:00 – 17:00
Sunday 11:00 – 17:00

Location

Rokin 102, 1012 KZ Amsterdam
Google Maps

Is dit iets voor mij?

De Fashion for Good Experience is gericht op modeliefhebbers van alle leeftijden, of je jezelf nu beschouwt als beginner of expert op het gebied van de impact die de mode-industrie heeft, je zult zeker iets nieuws bij ons kunnen ontdekken.

Taal

Alle informatie over onze tentoonstellingen worden in het Engels gepresenteerd, op de onderste verdieping van het gebouw vind je een permanente expositie over “De reis van een T-shirt” – deze is ook in het Nederlands te zien. Ons team spreekt verschillende talen en kunnen je tijdens je bezoek uitleg geven mocht je daar behoefte aan hebben. Wil je een rondleiding in een andere taal dan Engels of Nederlands, neem dan contact met ons op voor andere mogelijkheden.

Onze partners

  • Founding Partner

Evenementen

Wil jij meedoen aan een workshop of naar één van onze evenementen komen over duurzame mode en innovatie? Bekijk dan onze kalender voor onze programmering.

BEKIJK KALENDER

Partners

Speciale dank gaat uit naar iedereen die heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van de Fashion for Good Experience.

De Experience is opgezet onder Stichting Fashion for Good en wordt erkend als ANBI (Algemene Nut Beogende Instelling). Samenwerkingen zijn essentieel voor de Experience – neem hieronder contact met ons op om te ontdekken hoe we kunnen samenwerken om de mode-industrie te veranderen.

Meer informatie